Dýňová granola

Granola je skvělou volbou pro zdravou a chutnou snídani a když si ji dáte s bílým jogurtem, medem a kávou, není k tomu co dodat. Tento víkend jsem vyzkoušela zase něco nového – dýňovou granolu – a byla výborná. Vyzkoušejte ji podle receptu v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

(toto množství vyjde zhruba na dvě zavařovací sklenice):

  • 1 menší dýně hokaido
  • 15 datlí bez pecek
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • libovolné množství oříšků vašeho výběru (já zvolila mandle, slunečnicová semínka, dýňová semínka a vlašské ořechy)
  • 5 velkých lžic strouhaného kokosu
  • lžička skořice
  • lžička perníkového koření
  • pokud vás napadá, čím byste to ještě vylepšili, jen do toho 🙂

Jak na to:

  1. Omyjte datle a dejte namočte je na několik minut do horké vody, aby byly měkké. Poté je nakrájejte je na malé kousíčky a rozmíchejte je s kokosovým olejem do pasty.
  2. Dýni omyjte, zbavte ji semínek a nastrouhejte ji i se slupkou na jemno nebo rozmixujte v mixéru.
  3. V míse smíchejte dýni, oříšky, semínka, kokos, skořici a perníkové koření. Přidejte datlovou pastu a pořádně promíchejte, aby se všechny ingredience propojily.
  4. Vyložte plech pečícím papírem a na něj rozprostřete směs z mísy. Pečte při teplotě 150 stupňů necelou hodinu. Nezapomeňte také občas promíchat a obrátit, aby se vám granola opekla ze všech stran a nepřipálila.
  5. Až je hotovo, nechte granolu vychladnout a pak ji můžete přesypat do sklenice či dózy. V uzavřené nádobě by vám měla granola vydržet dlouho (i když nevím jak vy, ale já ji většinou zblajznu tak rychle, že asi nikdy nezjistím, jak dlouho vlastně vydrží).

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.