Tvaroh, spousta šlehačky a čokoláda. Nezní to jako skvělá kombinace? O víkendu jsem si upekla tenhle vynikající dvoubarevný tvarohový koláč a samozřejmě se s vámi ráda podělím. 🙂 Recept najdete v článku.
Co budete potřebovat:
na korpus:
- 2 balení kakaových sušenek Zlaté věnečky
- 50 gramů másla
na tvarohovo-šlehačkovou část:
- 250 gramů plnotučného tvarohu
- volitelně 100 gramů cukru nebo 4 lžíce medu (já jsem tradičně nesladila, čokoláda je sladká dost)
- 3 balení šlehačky (3 x 250 ml)
- jedna a půl lžičky želatiny
- 175 gramů čokolády na vaření
Jak na to:
- Nejprve připravíme korpus. Kakaové věnečky rozdrťte na jemno a poté smíchejte s rozpuštěným máslem. Hmotu namačkejte na dno formy na koláč a dejte vychladit do ledničky.
- V míse smíchejte tvaroh s medem nebo cukrem (pokud sladíte).
- V další míse vmíchejte do šlehačky želatinu připravenou podle postupu uvedeného na obalu a nechte chvíli odpočívat.
- Pak postupně přimíchavejte šlehačku k tvarohu, dokud není hmota úplně hladká.
- Rozdělte tvarohovou část do dvou mís (jednu menší a druhou větší). Tu menší nalijte na korpus.
- Do té větší přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a kakaovou směs nalijte doprostřed bílé směsi.
- Je hotovo, dejte svůj výtvor do ledničky ztuhnout.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉