Pokud vás honí mlsná a přemýšlíte, jak byste si svůj každodenní šálek kávy ještě více zpříjemnili, vyzkoušejte tenhle čokoládovo-tvarohový dezert do skleničky. Na přípravu je velmi jednoduchý a mně osobně chuťově hrozně připomíná pařížanku, takový ten kakaový „termix“, který jsme jako děti svačívali v devadesátkách. V článku najdete recept.
Co budete potřebovat:
125 ml smetany ke šlehání
60 gramů hořké čokolády nebo čokolády na vaření
250 gramů polotučného tvarohu ve vaničce
lískové ořechy a čokoláda na ozdobu
Jak na to:
Smetanu ohřívejte na mírném plameni a rozpusťte v ní čokoládu.
Tuto „horkou čokoládu“ pak přelijte do mísy a smíchejte s tvarohem.
Dezert přelijte do dvou sklenic a ozdobte lískovými ořechy a čokoládovými hoblinkami.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)