Ricottový dezert s makovou čepičkou

Nedávno jsem ve své oblíbené kavárně ochutnala nevšední kombinaci ricotty a máku a ihned mi zachutnala. Takže o víkendu jsem mrkla do ledničky, naznala, že by se z jejího obsahu dalo něco vykouzlit a výsledkem je tenhle báječný ricottový dezert s Koka sušenkami, kapkou rumu a makovou čepičkou. V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • půl balíčku Koka sušenek
  • 1 lžíce rumu
  • šlehačka ke šlehání (250 ml)
  • kelímek ricotty
  • volitelně cukr na oslazení
  • 4 lžíce mletého máku

 

Jak na to:

  1. Nejprve si ušlehejte šlehačku, do ní vmíchejte ricottu a znovu vyšlehejte. Volitelně můžete přidat cukr podle chuti. Já nesladím, bohatě mi stačí sladké Koka sušenky, ale záleží na vašich preferencích.
  2. Šlehačkovou směs rozdělte na dvě poloviny, do jedné z nich přimíchejte mák.
  3. Připravte si čtyři sklenky nebo dvě větší misky (záleží, v čem a pro kolik lidí chcete tenhle dezert servírovat). Na dno dejte Koka sušenky, pokapejte je rumem, na ně šlehačkovou vrstvu, na ni ještě pár Koka sušenek pokapaných rumem a nakonec přidejte šlehačkovou vrstvu s mákem jako čepičku.
  4. Dejte do ledničky zchladit a je hotovo.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

 

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.