Štrůdl s jablky a tvarohem

Tak tak, zase štrůdl aneb tím nikdy nic nezkazíte. Tentokrát jsem ale tu ohranou tradiční variantu s jablky a oříšky obohatila tvarohem, který téhle mlsce dodá úplně jinou chuť. Pochutnala jsem si a navíc je se štrůdlem minimum práce, takže je to ideální varianta pro ty z vás, kteří nemají tolik času piplat se s něčím náročnějším. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 1 balení listového těsta
  • 1 kostka plnotučného tvarohu
  • 2 velká jablka
  • cukr nebo med na oslazení dle chuti
  • 2 hrsti vlašských oříšků
  • hrst slunečnicových semínek

Jak na to:

  1. Listové těsto necháme předem rozmrazit. Rozdělíme ho na dva díly a rozválíme do tvaru obdélníku tak, aby bylo co nejtenčí.
  2. Mezitím okrájejte jablka, nastrouhejte je nahrubo a vymačkejte z nich šťávu (ráda ji piju k snídani, vždycky vezmu zavděk jablečnou šťávou, je to skvělé osvěžení).
  3. V míse smíchejte tvaroh s medem nebo cukrem podle vašich preferencí.
  4. Tvaroh i jablka rozdělíme na poloviny a na obě budoucí nohy štrůdlu klademe nejdřív jablka a na ně přidáme tvaroh. Tahle směs by neměla být u okrajů těsta.  Nakonec je posypte oříšky a semínky.
  5. Konce spojte dohromady co nejlépe,  aby se vám štrůdl nerozvinul. Můžete je ještě potřít vejcem.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů okolo dvaceti minut do zlatova.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.