Přemýšlela jsem, jak využít celé balení Lotusek, které jsem měla doma, a ihned mě napadlo, že bych z nich mohla udělat korpus pro nějaký koláč. Jelikož jsou báječně karamelové, říkala jsem si, že bych se k nim skvěle hodilo perníkové koření. A tak vznikl tenhle perníkový koláč, jednoduchý na přípravu, zato vynikající. Báječně voní. 😉 Recept najdete v článku.
Co budete potřebovat:
- 250 gramů sušenek Lotus
- 70 gramů másla
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 gramů mascarpone
- 250 gramů plnotučného tvarohu v kostce
- 3 lžičky perníkového koření
- 1 – 2 lžíce medu
- skořice na ozdobu
Jak na to:
- Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Poté je namačkejte na dno předem vymazané a kokosem vysypané formy na koláč. Pečte asi 10 až 15 minut při 170 stupních.
- Až korpus vychladne, připravte si smetanovou náplň. Vyšlehejte šlehačku a poté k ní přimíchejte i mascarpone a tvaroh. Oslaďte medem a přidejte perníkové koření.
- Náplň rozetřete na korpus a ozdobte skořicí. Dejte do ledničky ztuhnout.
A je hotovo. Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂