Čokoládovo-tvarohový dezert alá pařížanka

Pokud vás honí mlsná a přemýšlíte, jak byste si svůj každodenní šálek kávy ještě více zpříjemnili, vyzkoušejte tenhle čokoládovo-tvarohový dezert do skleničky. Na přípravu je velmi jednoduchý a mně osobně chuťově hrozně připomíná pařížanku, takový ten kakaový „termix“, který jsme jako děti svačívali v devadesátkách. V článku najdete recept.

Co budete potřebovat:

  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 60 gramů hořké čokolády nebo čokolády na vaření
  • 250 gramů polotučného tvarohu ve vaničce
  • lískové ořechy a čokoláda na ozdobu

Jak na to:

  1. Smetanu ohřívejte na mírném plameni a rozpusťte v ní čokoládu.
  2. Tuto „horkou čokoládu“ pak přelijte do mísy a smíchejte s tvarohem.
  3. Dezert přelijte do dvou sklenic a ozdobte lískovými ořechy a čokoládovými hoblinkami.
  4. Dejte do ledničky ztuhnout.

A je hotovo. Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.