Kuličky samá čokoláda

Zmizelo vám cukroví dřív, než jste ho stačili naservírovat návštěvám? To se stává. Žádné strachy, máme pro vás rychlé řešení. Vyzkoušejte tyhle božské a jednoduché kuličky ze smetany a čokolády. Jen se po nich zapráší a úspěch je zaručen. Navíc se báječně hodí ke kávě. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 100 gramů másla
  • půl kelímku smetany ke šlehání
  • 2 lžíce rumu na provonění
  • 200 gramů čokolády (nejlépe mléčné, já použila Toblerone)
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • strouhaný kokos na obalení
  • poznámka: pokud použijete hořkou čokoládu, nepřidávejte kakao, a doslaďte cukrem dle chuti (pokud máte mléčnou čokoládu, cukr není třeba, protože čokoláda sama o sobě je sladká dost)

Jak na to:

  1. Do hrnce nalijeme smetanu a přidáme máslo, popřípadě cukr. Zahřívejte na středním plameni a míchejte, dokud se máslo nerozpustí.
  2. Hrnec odstavte a přidejte čokoládu nalámanou na kousky, kakao a rum. Opět míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
  3. Hotovou směs dejte do ledničky ztuhnout a uležet alespoň do druhého dne.
  4. Druhý den tvarujte z hmoty kuličky, které potom obalte v kokosu a dejte do ledničky ztuhnout. A je hotovo, brzy se do nich můžete pustit.

Přejeme skvělé mlsání! 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.