Ovesné vločky jsem doposud při pečení moc nevyužívala, ale pak mi došlo, jaká je to vlastně škoda. Dokáží už tolik ohrané recepty oživit a dodat jim nějakou novou chuťovou úroveň, takže upéct si variaci na řezy míša s vločkami se zdálo jako zajímavý nápad. A víte co? Dopadlo to více než dobře. 🙂 Recept najdete v článku.
Co budete potřebovat:
na těsto:
- 300 gramů ovesných vloček
- 50 gramů strouhaného kokosu
- 30 gramů holandského kakaa
- 3 vejce
- 3 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce medu
- lžičku jedlé sody
- špetku soli
- 350 ml mléka
na náplň:
- 2 kostky plnotučného tvarohu
- 4 lžíce medu
- 50 gramů strouhaného kokosu
na polevu:
- 1 tabulka čokolády na vaření
- 1 kelímek zakysané smetany
Jak na to:
- Nejprve připravíme těsto. Smíchejte vločky s kokosem, kakaem, sodou a špetkou soli. Do této sypké směsi přidejte žloutky, olej, med a postupně přimíchávejte mléko, dokud vám nevznikne těsto. Nakonec přimíchejte sníh z vyšlehaných bílků.
- Těsto nalijte do předem vymazané a vysypané formy na koláč a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 20 až 30 minut.
- Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Smíchejte tvaroh, kokos a med. Až se těsto upeče a vychladne, tvarohou vrstvu na něj rovnoměrně naneste.
- A už nám zbývá připravit jen polevu. Ve vodní lázni rozpusťte 100 gramů čokolády, sundejte ji z plamene a přimíchejte k ní zakysanou smetanu. Měla by vám vzniknout světle hnědá poleva, kterou rozetřete na tvarohovou vrstvu. A je hotovo.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉