V jednoduchosti je krása. To bylo moje heslo pro dnešní víkend, když jsem přemítala, co dobrého si upeču ke kávě. A protože tvaroh nikdy nezklame, rozhodla jsem se pro tuhle vláčnou tvarohovou buchtu. Mrkněte na recept a vyzkoušejte ji taky. 😉
Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 1 vejce
- 40 gramů moučkového cukru
- 125 gramů změklého másla
- špetka soli
- 250 gramů hladké mouky
Na tvarohovou náplň:
- 750 gramů tučného tvarohu
- 250 gramů zakysané smetany
- 2 vejce
- 80 gramů moučkového cukru (nebo podle chuti)
- 1 balení vanilkového cukru
Na posypání:
Jak na to?
- Na vále vypracujte z vejce, cukru, másla, hladké mouky a špetky soli hladké těsto. Aby se vám s ním lépe pracovalo, dejte ho uležet alespoň na půl hodiny do ledničky.
- Mezitím si připravte tvarohovou náplň. Oddělte žloutky od bílků a ušlehejte sníh. Tvaroh ušlehejte spolu se zakysanou smetanou, moučkovým i vanilkovým cukrem a žloutky. Nakonec přimíchejte i sníh z bílků a můžete přidat i pár kapek z citronu.
- Vyndejte těsto z ledničky a třetinu dejte stranou. Zbylé dvě třetiny vyválejte a dejte na předem vymazaný plech. Až těstem pokryjete celou plochu plechu, nalejte na něj tvarohovou náplň a rozprostřete ji do všech stran.
- Zbytek vychlazeného těsta nastrouhejte na tvarohovou náplň. Nakonec buchtu posypte vlašskými ořechy.
- Tvarohovou buchtu pečte v troubě vyhřáté na 175 stupňů asi 45 minut.
Přejeme dobrou chuť. 😉