Kakaová buchta s tvarohem a pařížskou šlehačkou

Miluju pařížskou šlehačku a sem tam si ji dopřeju ke kávě k nějakému tomu zákusku nebo řezu. A tak tomu bylo i o tomto víkendu. Dostala jsem chuť na tvaroh a napadlo mě upéct kakaový bezlepkový korpus s tvarohovou vrstvou oslazenou medem a jako třešničku navrch přidat právě pařížskou šlehačku. Byla to dobrota. 🙂  Recept najdete v článku.

Co budete potřebovat?

pařížská šlehačka:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce medu nebo třtinového cukru

korpus:

  • 2 banány
  • 4 vejce
  • lžíce povoleného kokosového oleje
  • 4 lžíce bezlepkové mouky (rýžové, pohankové…) nebo špaldové mouky
  • lžička prášku do pečiva
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 1 dcl vlažné vody
  • 65 gramů strouhaného kokosu

tvarohová náplň:

  • 2 plnotučné tvarohy v kostce
  • kelímek zakysané smetany
  • cukr nebo med k oslazení

Jak na to?

  1. Den předem svařte šlehačku s 2 lžícemi kakaa a 2 lžícemi medu či cukru. Přes noc ji nechte zchladit v ledničce.
  2. Následující den se pusťte do přípravy buchty. Rozmačkejte banány, vyšlehejte je spolu s vejci. Přidejte kokosový olej a přimíchejte mouku s práškem do pečiva, kokos a kakao a také trochu vody, dokud není těsto pěkně vláčné. Oslaďte medem (můžete ho klidně i přidat, pokud rádi sladíte).
  3. Vymažte plech, vysypte ho strouhaným kokosem a pečte těsto v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 – 20 minut.
  4. Mezitím si připravte tvarohovou náplň. Rozšlehejte tvarohy se zakysanou smetanou a podle svých preferencí a chuti oslaďte cukrem nebo medem. Až korpus trochu vychladne, rovnoměrně na něj rozetřete tvarohovou náplň.
  5. Nakonec ušlehejte pařížskou šlehačku, která se přes noc chladila v ledničce, a až ztuhne, naneste ji rovnoměrně na tvarohovou vrstvu a dejte do ledničky. Je hotovo.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *