Jaro je tu v plné síle a když je venku takhle nádherně, nemáte náladu péct nic složitého a strávit tak půlden v kuchyni. Proto o víkendu padla volba na něco jednoduchého a pokud možno čokoládového a bezlepkového. A tak jsem mlsala tuhle kakaovou bezlepkovou buchtu s čokoládovou polevou. Mrkněte na recept. 🙂

Co budete potřebovat:
na buchtu:
- 2 mrkve
- 2 banány
- 2 jablka
- hrst datlí nebo dvě až tři lžíce medu
- 2 hrnky ovesných vloček
- 4 lžíce kakaa
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce změklého másla
- prášek do pečiva
- půl hrnku vody
na čokoládovou polevu
- 3 řady hořké čokolády nebo čokolády na vaření
- 1 velká lžíce kokosového oleje
Jak na to:
- Banán rozmačkejte vidličkou, mrkve a jablka okrájejte a nastrouhejte na hrubo.
- Ovoce smíchejte s ovesnými vločkami, práškem do pečiva, kakaem, kokosovým olejem a máslem. Postupně přilévejte také vodu, dokud nevznikne vláčné těsto.
- Těsto můžete osladit (ale nemusíte) medem nebo datlemi, které si předem namočte do horké vody a poté nakrájejte na malé kousky nebo rozmixujte.
- Těsto přelijte do předem vymazané a kokosem vysypané formy na buchtu a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi 20 až 25 minut.
- Až je buchta upečená a trochu vychladla, připravíme si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem a polevu rozetřete po celém povrchu buchty. A je hotovo. 🙂
Přeji příjemné mlsání u kávy. 😉
Výborná, sklidila úspěch 🙂
Ahoj, Renčo, to mám radost. 🙂 🙂