Kakaová bezlepková buchta

Jaro je tu v plné síle a když je venku takhle nádherně, nemáte náladu péct nic složitého a strávit tak půlden v kuchyni. Proto o víkendu padla volba na něco jednoduchého a pokud možno čokoládového a bezlepkového. A tak jsem mlsala tuhle kakaovou bezlepkovou buchtu s čokoládovou polevou. Mrkněte na recept. 🙂

 

Co budete potřebovat:

na buchtu:

  • 2 mrkve
  • 2 banány
  • 2 jablka
  • hrst datlí nebo dvě až tři lžíce medu
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce změklého másla
  • prášek do pečiva
  • půl hrnku vody

na čokoládovou polevu

  • 3 řady hořké čokolády nebo čokolády na vaření
  • 1 velká lžíce kokosového oleje

Jak na to:

  1. Banán rozmačkejte vidličkou, mrkve a jablka okrájejte a nastrouhejte na hrubo.
  2. Ovoce smíchejte s ovesnými vločkami, práškem do pečiva, kakaem, kokosovým olejem a máslem. Postupně přilévejte také vodu, dokud nevznikne vláčné těsto.
  3. Těsto můžete osladit (ale nemusíte) medem nebo datlemi, které si předem namočte do horké vody a poté nakrájejte na malé kousky nebo rozmixujte.
  4. Těsto přelijte do předem vymazané a kokosem vysypané formy na buchtu a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi 20 až 25 minut.
  5. Až je buchta upečená a trochu vychladla, připravíme si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem a polevu rozetřete po celém povrchu buchty. A je hotovo. 🙂

Přeji příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *