Letošní úroda jahod a rebarbory právě dozrává a to znamená jedinečnou příležitost upéct si něco dobrého na zub! Kombinace jahod a rebarbory rozhodně stojí za to, zvlášť když si upečete koláč s čerstvým ovocem ze zahrádky. To vše ze špaldové mouky a kompletně bez cukru. V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:
- 300 gramů jemné špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- lžička skořice
- 1 vejce
- 300 ml mléka
- 5 velkých lžic medu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 50 gramů rozpuštěného a zchladlého másla
- 150 gramů jahod
- 150 gramů rebarbory
Jak na to:
- V jedné míse špaldovou mouku, skořici, prášek do pečiva a sůl.
- V druhé míse prošlehejte vejce s medem a mlékem a nakonec přidejte i zchladlé rozpuštěné máslo a kokosový olej.
- Jahody očistěte, omyjte a nakrájejte na větší kousky. Rebarboru oloupejte a také nakrájejte na kostky. Dvě třetiny ovoce přimíchejte do těsta.
- Těsto nalijte do předem vymazané a vysypané formy na koláč a zbytek ovoce naklaďte nahoru. Koláč můžete ještě ozdobit strouhaným kokosem, plátky mandlí nebo čímkoli jiným.
- Dejte péct asi na 45 až 50 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Po více než půl hodině bude možná třeba koláč zakrýt pečicím papírem, aby se vám nahoře nepřipálil.
Přeji příjemné mlsání u kávy. 😉