Letní parno si žádá řádné osvěžení, a tak jsem na trhu koupila parádní kanadské borůvky (byly sladké a šťavnaté) a pustila se do svého oblíbeného cheesecaku. Mrkněte na recept, určitě vám bude tahle dobrota taky chutnat. 😉

Co budete potřebovat:
na čokoládový korpus:
- 150 gramů kvalitní čokolády na vaření
- 75 gramů třtinového cukru
- 75 gramů másla
- 3 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
na krém:
- 250 gramů mascarpone
- 250 gramů plnotučného tvarohu
- 1 balení vanilkového cukru (volitelné, podle toho, jak moc sladíte)
- 200 ml smetany ke šlehání
- půl litru kanadských borůvek
Jak na to:
- Nejdříve si připravte čokoládový korpus, protože ten je potřeba upéct. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem i cukrem a nechte zchladnout. Poté přidejte vejce a hladkou mouku a vyšlehejte v těsto.
- Těsto nalejte do vymazané dortové formy o průměru asi 25 centimetrů a pečte přibližně 30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
- Zatímco se vám peče korpus, dejte se do přípravy krémové náplně. Vyšlehejte šlehačku do tuha a pak k ní přimíchejte mascarpone, tvaroh a pokud sladíte, tak i cukr. Já tenhle cheesecake vždy připravuju bez cukru, ne všem to tak ale chutná. 🙂 Nakonec přimíchejte omyté kanadské borůvky.
- Až čokoládový korpus vychladne, dejte na něj krém a máte hotovo. Teď už jen dejte cheesecake odležet do ledničky a až ztuhne, můžete se do něj pustit.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉