Čokoládovo-malinový dort s mascarpone

Tenhle dort nejenže úžasně vypadá, ale jeho chuť úplně předčila moje očekávání. Jen si to představte. Vespod je vláčný čokoládový korpus, na něm geniální náplň z mascarpone a tvarohu a to všechno završuje malinová vrstva. Navíc je dort velice jednoduchý. Vyzkoušejte ho taky, recept najdete v článku. 😉

Co budete potřebovat:

na čokoládový korpus:

  • 150 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 75 gramů třtinového cukru
  • 75 gramů másla
  • 3 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky

na náplň:

  • 250 gramů mascarpone
  • 250 gramů plnotučného tvarohu
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 200 ml smetany ke šlehání

malinová vrstva:

  • 150 gramů malin (mohou být čerstvé i mražené)
  • 1 vanilkový puding
  • 100 ml vody
  • třtinový cukr na dochucení

 

Jak na to:

  1. Nejdříve si připravte těsto. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem i cukrem a nechte zchladnout. Poté přidejte vejce a hladkou mouku a vyšlehejte v těsto.
  2. Těsto nalejte do vymazané dortové formy a pečte asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
  3. Zatímco se vám peče korpus, dejte se do přípravy krémové náplně. Vyšlehejte šlehačku do tuha a pak k ní přimíchejte mascarpone, tvaroh a cukr. Náplň dejte zchladit do ledničky.
  4. Puding rozmíchejte v 100 mililitrech vody, přidejte maliny a cukr podle chuti. (Záleží na tom, jestli máte maliny raději sladší nebo přirozeně kyselejší.) Přiveďte k varu a pak malinovou směs nechte vychladnout.
  5. Na čokoládový korpus dejte krém a na něj malinovou směs. Dejte dort odležet do ledničky a máte hotovo.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.