Vločkový koláč s tvarohovou náplní a čokoládovou polevou

Ovesné vločky jsem doposud při pečení moc nevyužívala, ale pak mi došlo, jaká je to vlastně škoda. Dokáží už tolik ohrané recepty oživit a dodat jim nějakou novou chuťovou úroveň, takže upéct si variaci na řezy míša s vločkami se zdálo jako zajímavý nápad. A víte co? Dopadlo to více než dobře. 🙂 Recept najdete v článku.

Co budete potřebovat:

na těsto:

  • 300 gramů ovesných vloček
  • 50 gramů strouhaného kokosu
  • 30 gramů holandského kakaa
  • 3 vejce
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce medu
  • lžičku jedlé sody
  • špetku soli
  • 350 ml mléka

na náplň:

  • 2 kostky plnotučného tvarohu
  • 4 lžíce medu
  • 50 gramů strouhaného kokosu

na polevu:

  • 1 tabulka čokolády na vaření
  • 1 kelímek zakysané smetany

 

Jak na to:

  1. Nejprve připravíme těsto. Smíchejte vločky s kokosem, kakaem, sodou a špetkou soli. Do této sypké směsi přidejte žloutky, olej, med a postupně přimíchávejte mléko, dokud vám nevznikne těsto. Nakonec přimíchejte sníh z vyšlehaných bílků.
  2. Těsto nalijte do předem vymazané a vysypané formy na koláč a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 20 až 30 minut.
  3. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Smíchejte tvaroh, kokos a med. Až se těsto upeče a vychladne, tvarohou vrstvu na něj rovnoměrně naneste.
  4. A už nám zbývá připravit jen polevu. Ve vodní lázni rozpusťte 100 gramů čokolády, sundejte ji z plamene a přimíchejte k ní zakysanou smetanu. Měla by vám vzniknout světle hnědá poleva, kterou rozetřete na tvarohovou vrstvu. A je hotovo.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

 

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *