Vláčná tvarohová buchta

V jednoduchosti je krása. To bylo moje heslo pro dnešní víkend, když jsem přemítala, co dobrého si upeču ke kávě. A protože tvaroh nikdy nezklame, rozhodla jsem se pro tuhle vláčnou tvarohovou buchtu. Mrkněte na recept a vyzkoušejte ji taky. 😉

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 1 vejce
  • 40 gramů moučkového cukru
  • 125 gramů změklého másla
  • špetka soli
  • 250 gramů hladké mouky

Na tvarohovou náplň:

  • 750 gramů tučného tvarohu
  • 250 gramů zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 80 gramů moučkového cukru (nebo podle chuti)
  • 1 balení vanilkového cukru

Na posypání:

  • 2 hrsti vlašských ořechů

Jak na to?

  1. Na vále vypracujte z vejce, cukru, másla, hladké mouky a špetky soli hladké těsto. Aby se vám s ním lépe pracovalo, dejte ho uležet alespoň na půl hodiny do ledničky.
  2. Mezitím si připravte tvarohovou náplň. Oddělte žloutky od bílků a ušlehejte sníh. Tvaroh ušlehejte spolu se zakysanou smetanou, moučkovým i vanilkovým cukrem a žloutky. Nakonec přimíchejte i sníh z bílků a můžete přidat i pár kapek z citronu.
  3. Vyndejte těsto z ledničky a třetinu dejte stranou. Zbylé dvě třetiny vyválejte a dejte na předem vymazaný plech. Až těstem pokryjete celou plochu plechu, nalejte na něj tvarohovou náplň a rozprostřete ji do všech stran.
  4. Zbytek vychlazeného těsta nastrouhejte na tvarohovou náplň. Nakonec buchtu posypte vlašskými ořechy.
  5. Tvarohovou buchtu pečte v troubě vyhřáté na 175 stupňů asi 45 minut.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *