Stracciatella řezy

„Stračatela“, moje oblíbená italská zmrzlina z dětství, kterou zbožňuji doteď. A takové stracciatella řezy jsou také dobrota. Už jste je vyzkoušeli? Já ano. Jsou krémové, rozplývají se na jazyku a spolu s kávou tvoří skvělou kombinaci.

Co budete potřebovat?

na těsto:

  • 3 vejce
  • 90 gramů cukru krystal
  • 2-3 lžíce slunečnicového oleje
  • 70 gramů polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 4 lžíce holandského kakaa

na krém:

  • 400 ml bílého jogurtu (nejlépe řeckého)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • vanilkový cukr (+ další cukr podle chuti)
  • 1 želatinový ztužovač
  • dvě řady hořké čokolády

 

Jak na to?

  1. Vyšlehejte vejce s cukrem do hladké hmoty. Postupně přidejte olej, mouku, prášek do pečiva a kakao.
  2. Těsto nalejte na malý plech nebo do malé formy (o průměru 22 cm) a pečte při 180 stupních asi 20 až 25 minut.
  3. Těsto nechte po upečení schladnout a v mezičase si připravte krém. Smetanu vyšlehejte do tuha, přidejte jogurt, vanilkový cukr (dochuťte podle preferencí – já třeba nesladím skoro vůbec), nastrouhanou či nasekanou čokoládu a želatinový ztužovač.
  4. Krém nalejte na těsto a uhlaďte. Můžete ho ozdobit holandských kakaem nebo čokoládovými hoblinkami. Řezy dejte do ledničky ztuhnout.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *