Skořicové sušenky s kousky čokolády

Voní po skořici, jsou křupavé a navíc je skvěle doplňují kousky hořké čokolády. Nevím jak vy, ale já na domácí sušenky nedám dopustit. A tyhle skořicové vám můžu jen doporučit. V článku najdete recept, je opravdu jednoduchý a výsledek stojí za to.

Co budete potřebovat:

  • 135 gramů rozměklého másla
  • 200 gramů cukru krystal
  • sáček vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 240 gramů hladké mouky
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 3-4 lžičky mleté skořice
  • 3 řady hořké čokolády

 

Jak na to:

  1. Rozměklé máslo vyšlehejte spolu s krystalovým a vanilkovým cukrem a vejci do pěny.
  2. V míse smíchejte mouku, kypřící prášek, skořici a špetku soli. Tuto sypkou směs vmíchejte do tekuté směsi a vytvořte těsto.
  3. Čokoládu nasekejte na kousky a přimíchejte do těsta.
  4. Předehřejte si troubu na 200 stupňů a na plech vyložte pečícím papírem. Těsto nabírejte lžičkou a tvarujte z něj menší kuličky, které klaďte dál od sebe na pečící papír. Nepřehánějte to s jejich velikostí a nedávejte je příliš blízko k sobě nebo budete mít místo sušenek spíše cookies nebo rovnou buchtu. 😉
  5. Skořicové sušenky pečte asi 10 minut, dokud nezezlátnou. Pak je nechte vychladnout a můžete se do nich pustit.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.