Muffiny s jahodami

Jakmile se naskytla možnost, vypravila jsem se na samosběr jahod a nasbírala jich hned tři kila. Část putovala do mrazáku, část jsem zblajzla jen tak a část padla na muffiny. Chcete si je upéct taky? Tady máte recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • 1 velký zralý banán
  • 15 datlí
  • 140 gramů špaldové mouky
  • trochu mléka
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • asi 16 jahod, do každého muffinu jedna
  • tři až čtyři řady kvalitní hořké čokolády

Jak na to:

  1. Předem na pár minut máčejte datle v horké vodě, aby změkly. Poté je vyjměte z vody, nakrájejte na malé kousíčky a spolu s oloupaným a nakrájeným banánem je rozmixujte do hladké hmoty. Pokud to jde ztuha, přijdejte trochu vody.
  2. K této sladké hmotě, která vám muffiny osladí místo cukru, přimíchejte dvě vejce a důkladně rozšlehejte.
  3. Postupně přimíchávejte mouku se solí a práškem do pečiva a mléko. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte více mléka.
  4. Nakonec nasekejte čokoládu na kousky a přimíchejte do těsta.
  5. Formu na muffiny vyložte muffinovými košíčky a naplňte je do poloviny těstem. Do každého muffiny dejte jahodu a doplňte zbylým těstem tak, aby byly košíčky zhruba ze tří čtvrtin plné.
  6. Dejte péct asi na 35 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *