Muffiny s čokoládou a blumami

Muffiny nikdy nezklamou. Tyhle navíc skvěle kombinují chuť čokolády a blum, takže jsme si je velice rychle oblíbili a máme zase něco nového k mlsání u kávy. Zkuste je taky.

Co budete potřebovat?

  • 1 vejce
  • necelá půlka hrnku krystalového cukru
  • čtvrt hrnku slunečnicového oleje
  • 1 a čtvrt hrnku hladké mouky
  • půlka prášku do pečiva
  • 2-3 lžičky skořice
  • mléko
  • 2 větší blumy
  • 75 gramů hořké čokolády

 

Jak na to?

  1. V míse smíchejte vejce s cukrem a slunečnicovým olejem, až vznikne hladká hmota s pěnou na povrchu.
  2. Postupně přimíchávejte mouku s práškem do pečiva a skořicí. Když se vám bude těsto špatně míchat, přilijte trochu mléka.
  3. Nakrájejte blumy a čokoládu na menší kousky a vsypte je do těsta.
  4. Do teflonové nebo silikonové formy na muffiny vložte košíčky a naplňte je ze tří čtvrtin těstem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi po dobu dvaceti minut.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *