Křehký drobenkový tvarohový koláč

Je křehký, velice jednoduchý na přípravu a chuťově výborný. Drobenka a tvaroh se k sobě skvěle hodí, a o to více jsou vhodnou dobrotou ke kávě. Mrkněte do článku na recept.

Co budete potřebovat?

na drobenku:

  • 1 vejce
  • 180 gramů práškového cukru
  • 200 gramů rozměklého másla
  • 500 gramů hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva

na tvarohovou náplň:

  • půl litru mléka
  • 500 gramů tvarohu
  • 2 vejce
  • 100 gramů práškového cukru

 

Jak na to?

  1. Nejdříve v míse smícháme všechny suroviny na drobenku, dokud nám nevznikne sypká drobivá hmota.
  2. V druhé míse si vytvoříme tvarohovou náplň smícháním tvarohu, cukru, vejce a mléka.
  3. Polovinu drobenky vyložíme na předem vysypaný plech (neby vyložený pečícím papírem). Celá plocha plechu musí být pokrytá. Na drobenku nalijeme tvarohovou náplň a uhladíme rovnoměrně do všech stran. Posypeme zbylou drobenkou, kterou můžete posypat také oříšky.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 až 20 minut, dokud vrchní vrstva drobenky nezezlátne.

Přejeme dobrou chuť.  Napište nám do komentářů, jak vám chutnalo. 😉

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *