Kořeněná káva

Je tu zima a s ní plískanice, které je nejlepší trávit doma s hrnkem nějakého dobrého nápoje na zahřátí. Já jsem si uvařila kořeněnou kávu, voňavou po skořici a hřebíčku. Zkuste ji taky, zahřeje na duši. 😉

Na jeden nápoj budete potřebovat:

  • čerstvou zrnkovou kávu
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • špetku hřebíčku
  • ¼ lžičky rozdrceného kardamomu
  • ¼ lžičky perníkového koření
  • ¼ lžičky namletého muškátového oříšku
  • mléko

Jak na to?

  1. Umeleme si čerstvou zrnkovou kávu a přidáme k ní hřebíček, kardamom, perníkové koření a muškátový oříšek. K přípravě kořeněné kávy se nejlépe hodí taková alternativní metoda, která vám umožní oddělit lógr od nápoje. Například french press, aeropress či V60 (dripper) fungují výborně nebo také džezva, ve které se odnepaměti připravuje tradiční káva s různými druhy koření.
  2. Svaříme mléko se skořicí a vytvoříme mléčnou skořicovou pěnu.

(Jak na mléčnou pěnu se dozvíte v tomto článku).

  1. Po uplynutí vhodné délky extrakce oddělte nápoj od lógru s kořením a nalijte kávu do šálku.
  2. Mléčnou pěnu ihned nalijte přímo doprostřed šálku a po chvíli ji lijte po stěně sklenice.
  3. Nakonec můžete mléčnou pěnu ozdobit skořicí či perníkovým kořením.

Přejeme dobrou chuť. Napište nám, jak vám chutnalo. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.