Kokosová buchta s čokoládovo-smetanovou polevou

Kokosová buchta patří mezi klasiku. Když nevím, co si ke kávě upéct dobrého, sáhnu vždycky po ní, protože je jednoduchá, vláčná a nikdy nezklame. Nejradši na ní mám ale polevu z čokolády a zakysané smetany.

Co budete potřebovat?

  • 1 vejce
  • 230 gramů cukru krystal (může být i hnědý cukr)
  • 3 velké lžíce holandského kakaa
  • 250 gramů polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 75 gramů strouhaného kokosu
  • 100 ml mléka
  • 1 tabulka hořké čokolády nebo čokolády na vaření (100 gramová)
  • 1 kelímek zakysané smetany

 

Jak na to?

  1. Smíchejte vejce s cukrem, dokud nezískáte hladkou hmotu bez hrudek.
  2. V jiné míse smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva a tuto sypkou směs postupně přimíchejte k tekuté směsi a podle potřeby těsto řeďte mlékem.
  3. Nakonec přimíchejte kokos a nalijte těsto na menší vymazaný a kokosem či polohrubou moukou vysypaný plech. Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
  4. Až je buchta upečená, nechte ji vychladnout a mezitím si připravte polevu. Ve vodní lázni rozpusťte tabulku čokolády, sundejte ji z plamene a přimíchejte k ní zakysanou smetanu. Měla by vám vzniknout světle hnědá poleva, kterou rozetřete na vychládlou buchtu. Celé dílo můžete dát do ledničky, ať poleva stuhne, ale není to nutné. A je hotovo.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *