Karobovo-datlové sušenky

O víkendu pokračuju ve zdravém pečení, protože se mi líbí mlsání bez jediné výčitky. Navíc jsou tyhle zdravé recepty opravdu (a překvapivě) velice chutné, takže nemáte pocit, že byste byli ochuzení, když mlsáte bez šlehačky, čokolády či kondenzovaného mléka. 🙂 Pojďte si se mnou upéct karobovo-datlové sušenky, jen se po nich zaprášilo!

Co budete potřebovat?

  • 1 vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru (podle potřeby)
  • 100 gramů změklého másla
  • 230 gramů ovesných vloček
  • 170 gramů hladké špaldové mouky
  • 2 lžíce kokosu
  • 2 lžíce karobu (nebo holandského kakaa, pokud karob nemáte)
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • lžička prášku do pečiva
  • 100 gramů pokrájených datlí
  • 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů

 

Jak na to?

  1. V míste smícháme vejce s cukrem a máslem, dokud nám nevznikne hladká hmota.
  2. Potom postupně přimícháváme ovesné vločky, kokos, karob (nebo kakao), špaldovou mouku s práškem do pečiva a zakysanou smetanu.
  3. Nakonec dodáme nasekané vlašské ořechy a datle pokrájené na menší kousky.
  4. Vyložte plech pečícím papírem a pokládejte na něj kousek od sebe bochánky. Můžete je trochu připlácnout vidličkou nebo je nechat hezky kulaté, podle toho, jaký tvar se vám nejvíc zamlouvá.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů přibližně 20 minut, dokud to v kuchyni krásně nezavoní.
  6. Pak už jen můžete připravit kávu a pustit se do nich. 🙂

Přeji super zdravé mlsání! 🙂

 

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *