Kakaovo-kokosová granola

Určitě jste si všimli, že granola má své pevné místo v mém jídelníčku a ráda ji uzobávám ke snídani spolu s jogurtem nebo smoothies a kávou. Tentokrát jsem vyzkoušela o trošku jinou variantu s hodně kokosu, oříšky a kakaem a byla to mňamka. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 3 hrnky ovesných vloček
  • půl hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • půl hrnku strouhaného kokosu
  • 3 lžíce holandského kakaa nebo karobu
  • ořechy a semínka dle vlastního výběru (já použila slunečnicová a dýňová semínka s mandlemi a vlašskými ořechy)
  • 3 velké lžíce medu na oslazení

Jak na to:

  1. Do velké mísy přidáme ovesné vločky, kokos, semínka, ořechy a kakao. Samozřejmě můžete přidat i něco navíc podle vlastních preferencí.
  2. Nakonec přidejte i rozpuštěný olej a med a pořádně promíchejte, ať se směs spojí.
  3. Dejte granolu péct na 180 stupňů vyhřátou troubu asi na 20 až 25 minut. V průběhu ji občas prohrábněte a otočte, ať se vše opeče ze všech stran a je pak krásně křupavá. Jestli je hotová, poznáte většinou podle oříšků. Granolu raději choďte častěji kontrolovat, protože kakao vám trochu ztíží rozpoznávání, zda už je upečená nebo ne.
  4. Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout a je hotovo, můžete snídat (nebo mlsat). Zvlášť výborná je v kombinaci s jogurtem a čerstvou kávou.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *