Kakaovo-datlové kuličky

Tento víkend jsem na pečení moc neměla čas, a tak jsem se rozhodla udělat si něco rychlého, zdravého a nepečeného. Volba padla na raw kuličky z datlí, ořechů a kakaa. A co vám budu povídat, povedly se a jen se po nich zaprášilo. Vyzkoušejte je také, skvěle se ke kávě hodí. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • šálek datlí
  • 2 lžíce nasekaných nebo namletých ořechů, vlašských nebo lískových
  • 1 lžíce kokosového oleje nebo másla
  • strouhaný kokos
  • 1 lžíce holandského kakaa nebo karobu

Jak na to:

  1. Potřebujeme, aby byly datle hezky měkké, takže pokud nejsou měkké přirozeně, nechte je aspoň na pár minut v teplé vodě. Až dostatečně změknou, buďto je nastrouhejte na struhadle nebo rozmělněte do měkké hmoty.
  2. K datlím přidejte ořechy, kokosový olej nebo máslo a holandské kakao nebo karob. Všechny ingredience smíchejte, dokud vám nevznikne tuhá hmota, ze které je možné vytvarovat kuličky.
  3. Pokud je hmota příliš řídká, přidejte více ořechů nebo zahustěte kokosem, pokud je naopak příliš tuhá, přidejte více kokosového oleje nebo másla.
  4. Tvarujte z hmoty kuličky, které potom obalte v kokosu a dejte do ledničky ztuhnout. A je hotovo.

Přejeme super zdravé mlsání! 🙂

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *