Kakaovo-borůvkové muffiny

Z trhu jsem si donesla čerstvě natrhané borůvky a hned jsem se pustila do přípravy na víkendové mlsání. Tentokrát padla volba opět na muffiny, protože jsou jednoduché, chuťově výborné a skvělou variantou, když nemáte moc času. Jak chutná kombinace kakaa a borůvek? Vyzkoušejte muffiny sami, v článku najdete recept. 😉

Co budete potřebovat:

  • 1 vejce
  • kelímek zakysané smetany
  • 45 gramů rozměklého másla
  • 45 gramů cukru krupice
  • 25 gramů holandského kakaa
  • 125 gramů hladké mouky
  • balíček prášku do pečiva
  • lžička jedlé sody
  • dvě řady kvalitní hořké čokolády
  • dvě až tři hrsti borůvek (mohou být čerstvé i mražené)

 

Jak na to?

  1. V míse rozšlehejte vejce s máslem, cukrem nakonec přidejte i zakysanou smetanu.
  2. V druhé míse smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a kakao. Tuto sypkou směs postupně přisypávejte do mísy s tekutou směsí a šlehejte, dokud se všechny ingredience nespojí v těsto.
  3. Do těsta přimíchejte borůvky. Můžete je předtím v misce promíchat s trochou krystalového cukru, aby nebyly kyselé.
  4. Nakonec nalámejte či nakrájejte čokoládu na kousky a přimíchejte je do těsta.
  5. Teflonovou nebo silikonovou formu na muffiny vyložte košíčky a naplňte je ze tří čtvrtin těstem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 minut.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *