Kakaovo-banánová granola

Není nad vydatnou snídani, která vás nastartuje na celý den a která se perfektně doplňuje s ještě horkou kávou, z které se pokojně kouří. Takovou snídaní může být tahle vynikající kakaovo-banánová granola. Je jednoduchá na přípravu a s kávou chutná ještě líp. V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 2 banány
  • 3-4 lžíce holandského kakaa
  • 2 šálky ovesných vloček
  • 2 lžíce kokosového oleje nebo olivového oleje
  • 4 velké lžíce strouhaného kokosu
  • slunečnicová semínka, dýňová semínka (zkrátka to, co rádi chroupete)
  • ořechy (lískové, vlašské, mandle…)
  • lžička skořice

Jak na to:

  1. Banány v míse rozmačkejte vidličkou na hladkou hmotu.
  2. K banánové směsi přidáme ovesné vločky, kokos, semínka, ořechy, skořici a olej. Samozřejmě můžete přidat i něco navíc podle vlastních preferencí. 🙂
  3. Plech vyložte pečícím papírem a granolu na něj vysypte.
  4. Dejte granolu péct na 150 stupňů vyhřátou troubu asi na 20 až 30 minut. V průběhu ji občas prohrábněte a otočte, ať se vše opeče ze všech stran a je pak krásně křupavá.
  5. Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout a je hotovo, můžete snídat (nebo mlsat). Zvlášť výborná je v kombinaci s jogurtem a čerstvou kávou.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *