Kakaová granola pro zdravou snídani

Chcete snídat zdravě a zároveň chutně? Vyzkoušejte tuhle vynikající granolu s holandským kakaem, kterou si teď po ránu dopřávám já. Skvěle se hodí ke kávě i k nastartování dne a je neskutečně jednoduchá k přípravě. V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 1 banán
  • 6 až 8 datlí
  • 2 až 3 lžíce holandského kakaa
  • 250 gramů ovesných vloček
  • 3 až 4 lžíce strouhaného kokosu
  • slunečnicová semínka, dýňová semínka (zkrátka to, co rádi chroupete)
  • ořechy (lískové, vlašské, mandle…)
  • pokud máte rádi, přidejte i rozinky nebo sušené ovoce
  • lžička skořice

Jak na to:

  1. V mixéru smíchejte banán, datle, kakao a přilijte i trochu vody či mléka. Šlehejte, dokud nevznikne kakaově hnědá hladká hmota. Podle chuti můžete přidat i cukr nebo více datlí, pokud se vám zdá méně sladká. A pokud je hmota příliš tuhá, přidejte ještě trochu vody či mléka.
  2. V míse smíchejte ovesné vločky, kokos, semínka, ořechy, skořici a pokud chcete i rozinky či sušené ovoce. Do této sypké směsi si můžete dát, co vás napadne, takže volte podle chuti a svých preferencí. Já dávám přednost kombinaci slunečnicových a dýňových semínek, vlašských ořechů a hodně kokosu. 🙂
  3. Smíchejte kakaovou hmotu se sypkou směsí a důkladně promíchejte, ať se vše krásně spojí.
  4. Plech vyložte pečícím papírem a hmotu na celou jeho plochu namačkejte asi do jeden a půl centimetrové vrstvy. Vše přimáčkněte ke dnu, ať to drží pohromadě.
  5. Dejte granolu péct na 150 stupňů vyhřátou troubu asi na 20 až 30 minut.
  6. Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout a nakonec granolu rozlámejte na menší kousky a nasypte si ji do nějaké šikovné sklenice, kde vám nejdéle vydrží čerstvá a voňavá.
  7. Je hotovo, můžete snídat (nebo mlsat). Zvlášť výborná je v kombinaci s jogurtem a čerstvou kávou.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *