Jablečný koláč

Máte chuť na něco osvěžujícího a osvědčeného, co byste si mohli smlsnout ke kávě? Pak vyzkoušejte tenhle báječně křehký jablečný koláč, se kterým není moc práce, ale chutná božsky.

Co budete potřebovat?

  • 1 balení listového těsta (400 gramové)
  • 4 velká červená jablka
  • šťáva z citronu
  • 35 gramů másla
  • balení skořicového cukru

 

Jak na to?

  1. Formu na koláč o průměru 35 centimetrů nebo menší plech vyložte pečícím papírem a vložte na něj vyválené listové těsto. Pokud vám těsto někde přečnívá, jednoduše ho ohněte dovnitř.
  2. Okrájejte jablka, nakrájejte je na tenké plátky a pokládejte na těsto. Pokapejte je kapkami citronové šťávy.
  3. Máslo nakrájejte na malé kostičky a rozprostřete na vrch jablek. Nakonec jablka posypejte skořicovým cukrem. Můžete přidat i oříšky nebo skořici.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi 20 až 25 minut. Jablka by měla být krásně měkká a těsto zlatavé.

Přejeme dobrou chuť! 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *