Jablečný koláč se zakysanou smetanou

Když není na pečení moc času, ale přesto vás honí mlsná a už se těšíte, až si ke kávě dopřejete nějakou tu mlsku, vždy se najde řešení. Co takhle sáhnout po listovém těstě? Přesně to jsem o víkendu udělala já a vznikl z toho jablečný koláč s jemnou náplní ze zakysané smetany, po kterém se jen zaprášilo. Mrkněte na recept a vyzkoušejte ho taky. 🙂

Co budete potřebovat?

  • 1 balení listového těsta (400 gramové)
  • trochu hladké mouky na vyválení těsta
  • 1 vejce
  • kelímek zakysané smetany
  • lžíce medu
  • 3 lžíce kokosu
  • 2 velká jablka
  • skořice
  • velká hrst vlašských oříšků

 

Jak na to?

  1. Formu na koláč o průměru 35 centimetrů vyložte pečícím papírem nebo vymažte a vysypejte kokosem a vložte na něj vyválené listové těsto. Pokud těsto přečnívá přes okraje, odřízněte ho.
  2. V míse rozklepněte vejce, přidejte zakysanou smetanu, med a kokos. Míchejte dokud se všechny ingredience nespojí, zvláště med, a potom nalijte do formy na koláč na listové těsto.
  3. Okrájejte jablka, nakrájejte je na tenké plátky a pokládejte na smetanovou vrstu, dokud není celý její povrch pokrytý. Jablka posypejte skořicí a nasekanými vlašskými ořechy.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut. Jablka by měla být krásně měkká a těsto zlatavé.

Přejeme dobrou chuť! 😉

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *