Jablečné muffiny z ovesných vloček s ovocem

Muffiny z ovesných vloček? Proč ne? V kombinaci s jablky, skořicí a místo cukru datle. Jsou tedy zdravé, velice jednoduché na přípravu a chutnají božsky. Navíc si je můžete ozdobit ovocem svého výběru. Já se nemohla rozhodnout, a tak jsem použila jahody, borůvky, červený rybíz, černý rybíz, jahody a různé kombinace zmíněných. Vyzkoušejte tyhle muffiny taky. 🙂

Co budete potřebovat?

Tohle množství vám zhruba na čtrnáct muffinů:

  • 2 velká jablka
  • 2 vejce
  • asi patnáct datlí
  • kelímek zakysané smetany
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • špetka soli
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 3 lžičky skořice
  • ovoce dle vlastního výběru (jahody, maliny, borůvky, rybíz…)

Jak na to?

  1. Okrájejte jablka a nastrouhejte je nahrubo.
  2. Pár minut předem omyjte datle a namočte je do horké vody. Až jsou dostatečně měkké, nakrájejte je na malé kousky a rozmixujte je s trochou vody do hladké hmoty.
  3. V míse rozšlehejte vejce, přidejte rozmixované datle, ovesné vločky, kypřící prášek, sůl a skořici a rozmíchejte v těsto. Nakonec přidejte i nastrouhaná jablka. Pokud je těsto příliš tuhé, můžete přidat trochu vody, mléka nebo mandlového mléka.
  4. Teflonovou nebo silikonovou formu na muffiny vyložte košíčky a naplňte je do tří čtvrtin těstem. Na každý muffin naklaďte ovoce dle svého výběru.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 35 až 40 minut, dokud muffiny krásně nezezlátnou a na špejli nezůstává žádné těsto.

Přejeme dobré mlsání! 🙂

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *