Jablečné muffiny s podmáslím a vlašskými ořechy

Přemýšlela jsem, co si na víkend upéct dobrého ke kávě, a rozhodla jsem se vyzkoušet další z muffinů. Tentokrát jsem zvolila kombinaci jablka, podmáslí a vlašské ořechy a fakt se povedly. Přečtěte si recept a vyzkoušejte je taky.

Co budete potřebovat?

  • 75 gramů změklého másla
  • 100 gramů třtinového cukru
  • 120 gramů hladké mouky
  • 105 gramů špaldové mouky
  • prášek do pečiva
  • dvě lžičky mleté škořice
  • špetka soli
  • 240 ml podmáslí
  • jedno velké červené jablko
  • dvě hrsti vlašských ořechů

 

Jak na to?

  1. Utřete rozměklé máslo s cukrem do hladké hmoty.
  2. V druhé míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, špetku soli a skořici a tuto směs postupně přimíchejte do máslové hmoty spolu s podmáslím.
  3. Okrájejte jablko, nastrouhejte ho na jemno a vmíchejte do těsta.
  4. Nakonec nalámejte vlašské ořechy na menší kousky a přimíchejte do těsta.
  5. Teflonovou nebo silikonovou formu na muffiny vyložte košíčky a naplňte je do tří čtvrtin těstem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 25 minut.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *