Hruškovo čokoládový koláč

Kousek téhle dobroty vás pohladí na duši, je ideální právě ke kávě. Hrušky a čokoláda jsou zkrátka ideální kombinací. Přesvědčte se sami.

Budete potřebovat:

  • 100 gramů čokolády na vaření nebo hořké čokolády
  • 50 gramů másla
  • 75 gramů hladké mouky
  • 3 vejce
  • 55 gramů cukru krystal nebo třtinového cukru
  • 3 až 4 hrušky

 

Jak na to:

  1. Nejprve rozpustíme ve vodní lázni čokoládu nalámanou na čtverečky a máslo, dokud nevznikne hladká hmota. Necháme ji trochu vychladnout. Mezitím oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům vmícháme cukr a mouku a pak přidáme i čokoládovou hmotu a nakonec vmícháme sníh.
  2. Formu na koláč o průměru 27 centimetrů vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme sádlem a vysypeme kokosem, aby se nám spodek koláče nepřipálil.
  3. Oloupeme hrušky, zbavíme je stopek a nakrájíme na čtvrtky.
  4. Těsto nalijeme do formy a klademe do něj hrušky. Čím víc hrušek, tím lépe.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů zhruba 40 až 50 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *