Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy jsou vůní mého dětství. Máma je pekla vždy na víkend a během chvíle se po nich jen zaprášilo. Dnes jsem mámin recept na hraběnčiny řezy přebrala a peču si je sama ke kávě. Nejlepší jsou ještě čerstvé.

Co budete potřebovat?

  • 30 dkg výběrové polohrubé mouky
  • 3 vejce (3 bílky si ponechte stranou)
  • 19 dkg tuku
  • 12 dkg práškového cukru
  • půl sáčku prášku do pečiva
  • jablka
  • skořice
  • vlašské ořechy

 

Jak na to?

  1. Na válu smíchejte mouku, žloutky, tuk, půlku cukru (6 dkg) a prášek do pečiva a vytvořte hladké těsto.
  2. Jednu třetinu těsta dejte do ledničky na ztuhnutí a zbylé těsto vyválejte a dejte ho na plech, vymazaný nebo vyložený pečícím papírem.
  3. Nastrouhejte jablka a klaďte na těsto. Posypejte je skořicí a trochou cukru.
  4. Ušlehejte si sníh z bílků a 6 dkg cukru. Navrstvěte ho na jablka.
  5. Nakonec vyndejte z ledničky vychládlé těsto. Mělo by být co nejvíce ztuhlé. Nastrouhejte ho nahrubo a klaďte na sníh z bílků. Posypejte ho vlašskými ořechy.
  6. Hraběnčiny řezy pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 25 minut.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *