Extra čokoládové muffiny bez cukru

Jsem velký fanoušek čokolády a pokud peču, dávám ji snad do všeho. A třeba v takových muffinech prostě nesmí chybět. O víkendu jsem na ni měla obzvlášť velkou chuť a navíc jsme s kamarády vyrazili na piknik, takže jsem napekla extra čokoládové muffiny a cukr nahradila zdravějšími datlemi. Recept najdete v článku. A asi ani nemusím říkat, že v kombinaci s kávou jsou tyhle muffiny prostě božské. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • 1 velký zralý banán
  • 15 datlí
  • 120 gramů špaldové mouky
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 150 gramů zakysané smetany
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • tři až čtyři řady kvalitní hořké čokolády
  • hrst mandlí nebo jiných oříšků dle vašich preferencí

Jak na to:

  1. Předem na pár minut máčejte datle v horké vodě, aby změkly. Poté je vyjměte z vody, nakrájejte na malé kousíčky a spolu s oloupaným a nakrájeným banánem je rozmixujte do hladké hmoty.
  2. K této sladké hmotě, která vám muffiny osladí místo cukru, přimíchejte dvě vejce.
  3. Postupně přimíchávejte mouku se solí a práškem do pečiva a poté přidejte zakysanou smetanu a kakao.
  4. Nakonec přidejte čokoládu nasekanou na malé kousky a mandle.
  5. Formu na muffiny vyložte muffinovými košíčky a naplňte je do tří čtvrtin těstem. Dejte péct asi na 35 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *