Dvoubarevný tvarohový koláč

Tvaroh, spousta šlehačky a čokoláda. Nezní to jako skvělá kombinace? O víkendu jsem si upekla tenhle vynikající dvoubarevný tvarohový koláč a samozřejmě se s vámi ráda podělím. 🙂 Recept najdete v článku.

Co budete potřebovat:

na korpus:

  • 2 balení kakaových sušenek Zlaté věnečky
  • 50 gramů másla

na tvarohovo-šlehačkovou část:

  • 250 gramů plnotučného tvarohu
  • volitelně 100 gramů cukru nebo 4 lžíce medu (já jsem tradičně nesladila, čokoláda je sladká dost)
  • 3 balení šlehačky (3 x 250 ml)
  • jedna a půl lžičky želatiny
  • 175 gramů čokolády na vaření

 

Jak na to:

  1. Nejprve připravíme korpus. Kakaové věnečky rozdrťte na jemno a poté smíchejte s rozpuštěným máslem. Hmotu namačkejte na dno formy na koláč a dejte vychladit do ledničky.
  2. V míse smíchejte tvaroh s medem nebo cukrem (pokud sladíte).
  3. V další míse vmíchejte do šlehačky želatinu připravenou podle postupu uvedeného na obalu a nechte chvíli odpočívat.
  4. Pak postupně přimíchavejte šlehačku k tvarohu, dokud není hmota úplně hladká.
  5. Rozdělte tvarohovou část do dvou mís (jednu menší a druhou větší). Tu menší nalijte na korpus.
  6. Do té větší přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a kakaovou směs nalijte doprostřed bílé směsi.
  7. Je hotovo, dejte svůj výtvor do ledničky ztuhnout.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

 

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *