Domácí tiramisu s koka sušenkami

Domácí tiramisu se u nás doma už stalo tradicí, s oblibou si ho vždy přichystáme na víkend a pak mlsáme u kávy. Kdysi nás napadlo dát do tiramisu místo piškotů koka sušenky a od té doby ho neděláme jinak. Koka sušenky pokapané kávou a rumem totiž tvoří s tiramisu naprosto fenomenální kombinaci.

Co budete potřebovat:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 gramů kelímek pomazánkového másla
  • 1 balení koka sušenek
  • holandské kakao
  • půl hrnku kávy
  • rum

 

Jak na to?

  1. Nejdříve si ušlehejte šlehačku do tuha a poté k ní přimíchejte pomazánkové máslo, aby vznikla hladká hmota. Můžete ji osladit cukrem, ale doporučuji to nedělat (koka sušenky jsou samy o sobě sladké dost).
  2. Uvařte si kávu (stačí půl hrnku) a přidejte do ní jednu až dvě lžíce rumu na provonění.
  3. Pak už jen klaďte na střídačku bílý tiramisu krém, na něj koka sušenky a ty pak polijte kávou s rumem tak, aby pěkně nasákly. A pak zase tiramisu, koka sušenky, kávu s rumem, dokud nevyčerpáte suroviny. Poslední vrstou by měl být tiramisu krém. Posypte ho holandským kakaem.
  4. Hotové tiramisu dejte na pár hodin do ledničky, aby ztuhlo, a pak se do něj můžete pustit.

Přejeme dobrou chuť.

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.