Domácí cappuccino s čokoládou a muškátovým oříškem

Omrzelo vás připravovat si každý den tu samou kávu? Chcete ochutnat něco nového? Pak se podívejte na tento recept, který je výsledkem jednoho z mých domácích experimentů. Domácí cappuccino s čokoládou a muškátovým oříškem je vážně dobré a navíc velice jednoduché.

Ještě než začnete, mám tu pro vás malou poznámku. Proč označuji toto cappuccino jako „domácí“? Je to proto, že na rozdíl od pravého cappuccina tohle není připravené z espressa, ale jedná se o kávu připravenou alternativním způsobem. Pokud vlastníte kávovar, s pomocí kterého můžete připravit prodloužené espresso, pak slovo „domácí“ ignorujte.

 

Na jeden nápoj budete potřebovat:

  • čerstvou zrnkovou kávu
  • tři čtverečky čokolády vašeho výběru
  • mléko
  • muškátový oříšek
  • čokoládové hoblinky na ozdobu

 

Jak na to?

  1. Připravte si silnější kávu o menším objemu. Mělo by jí být tolik, aby zaplnila zhruba dvě třetiny objemu sklenice nebo šálku.

(Jak si doma připravit kávu pomocí alternativních metod, se dozvíte v sérii článků Domácí příprava kávy).

  1. Na dno předem vyhřáté sklenice či šálku vložte tři čtverečky čokolády.
  2. Zatímco se vám káva louhuje, připravte si mléčnou pěnu.

(Jak na mléčnou pěnu se dozvíte v tomto článku).

  1. Po uplynutí vhodné délky extrakce nalijte kávu do sklenice či šálku s čokoládou na dně.
  2. Mléčnou pěnu ihned nalijte přímo doprostřed šálku a po chvíli po stěně sklenice.
  3. Nakonec na mléčnou pěnu nastrouhejte trochu muškátového oříšku (nepřežeňte to s ním, je chuťově velmi výrazný) a ozdobte čokoládovými hoblinkami. Můžete servírovat.

Napište nám do komentářů, jak Vám chutnalo. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.