Cuketová buchta

Zahradničení je v plném proudu, tak proč toho nevyužít pro mlsání u kávy? Já jsem tentokrát vzala cuketu ze zahrádky a upekla si z ní tuhle výbornou buchtu. Recept najdete níže. 😉

Co budete potřebovat:

  • 85 gramů krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 100 ml mléka
  • 150 gramů špaldové mouky
  • 200 gramů hladké mouky
  • 50 gramů holandského kakaa
  • 1 menší cuketa (asi 230 gramů)
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 2 lžíčky kypřícího prášku
  • špetka soli
  • můžete přidat kousky čokolády, slunečnicová semínka, oříšky, rozinky nebo brusinky

 

Jak na to:

  1. Oddělte žloutky od bílků. V míste utřete cukr se žloutky a mlékem, dokud nevznikne hladká hmota.
  2. V druhé míse smíchejte špaldovou a hladkou mouku s kypřícím práškem, kakaem, cukrem a solí. Do této sypké hmoty přimíchejte utřený cukr s vejci a mlékem.
  3. Pokud chcete, přimíchejte do těsta kousky čokolády, slunečnicová semínka, oříšky, rozinky nebo brusinky, či cokoli, na co máte chuť.
  4. Nastouhejte cuketu a spolu se slunečnicovým olejem a ušlehaným sněhem ze tří bílků přimíchejte do těsta.
  5. Pečte ve vymazaném pekáčku či formě na koláč asi 45 minut při 180 stupních.
  6. Až buchta vychladne, můžete přidat i čokoládovou polevu, jak jsem to udělala já. 😉

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.