Čokoládový koláč s pařížskou šlehačkou

Nevím jak vy, ale já miluju čokoládu a pařížskou šlehačku, nejlépe oboje. A tenhle výborný čokoládový koláč přímo vybízí k tomu, abych na něj tu pařížskou šlehačku dala. Takže ne, tohle víkendové mlsání moc zdravé není, zato se vám budou sbíhat sliny. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

na čokoládový korpus:

  • 150 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 75 gramů třtinového cukru
  • 75 gramů másla
  • 3 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky

na pařížskou šlehačku

  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžíce cukru krystal
  • 250 ml šlehačky ke šlehání

 

Jak na to:

  1. Den předem si připravte pařížskou šlehačku. Přiveďte holandské kakao s cukrem a šlehačkou k varu, pak ho odstavte a dejte do ledničky, nejlépe přes noc.
  2. Další den si upečeme čokoládový korpus. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem i cukrem a nechte zchladnout. Poté přidejte vejce a hladkou mouku a vyšlehejte v těsto.
  3. Těsto nalejte do vymazané dortové formy o průměru asi 25 centimetrů a pečte přibližně 30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
  4. Zatímco se vám peče korpus, vyndejte pařížskou šlehačku z ledničky a ušlehejte ji.
  5. Až vyndáte čokoládový korpus z trouby a schladne vám, už vám zbývá jen nanést pařížskou šlehačku na korpus, dát do ledničky vychladnout a pokud chcete, můžete koláč i něčím ozdobit nebo ochutit. Já použila vlašské ořechy, vy si koláč můžete posypat třeba kokosem.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *