Cheesecake z ricotty

Tenhle víkend jsem nakoupila hodně ricotty a dala si ji nejen do těstovin, ale také do cheesecaku. A výsledek stál za to, i když je to kalorická bomba. 😉 Vyzkoušejte recept taky, skvěle se hodí ke kávovým dýchánkům.

Co budete potřebovat:

na korpus:

  • jedno balení kakaových věnečků Zlaté
  • 50 gramů másla
  • 2-3 lžíce kokosu

na náplň:

  • 200 gramů ricotty
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • želatina
  • pokud sladíte, tak cukr podle chuti

na čokoládovo-smetanovou polevu:

  • 100 gramů hořké čokolády nebo čokolády na vaření
  • 200 gramů zakysané smetany

 

Jak na to:

  1. Nejdříve si připravíme korpus. Kakaové věnečky rozdrťte na prášek a smíchejte je s rozpuštěným máslem a kokosem. Výslednou hmotu namačkejte na dno předem vymazané dortové formy.
  2. Teď přijde na řadu náplň. Vyšlehejte šlehačku a pak k ní přidejte ricottu a želatinu. Podle chuti si cheesecake doslaďte. Já například nesladím, takže jsem cheesecaku ponechala tu skvělou smetanovou chuť. 🙂
  3. Hmotu přidejte na korpus a uhlaďte. Pak dejte cheesecake do ledničky ztuhnout.
  4. Až hmota cheesecaku ztuhne, můžete přidat čokoládovo-smetanovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte ji chvilku vychladnout. Pak k ní přimíchejte zakysanou smetanu a výsledek přidejte jako polevu cheesecaku.
  5. Vše opět dejte do ledničky ztuhnout. A pak se do toho můžete s chutí pustit. 😉

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *