Cheesecake s kanadskými borůvkami

Letní parno si žádá řádné osvěžení, a tak jsem na trhu koupila parádní kanadské borůvky (byly sladké a šťavnaté) a pustila se do svého oblíbeného cheesecaku. Mrkněte na recept, určitě vám bude tahle dobrota taky chutnat. 😉

Co budete potřebovat:

na čokoládový korpus:

  • 150 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 75 gramů třtinového cukru
  • 75 gramů másla
  • 3 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky

na krém:

  • 250 gramů mascarpone
  • 250 gramů plnotučného tvarohu
  • 1 balení vanilkového cukru (volitelné, podle toho, jak moc sladíte)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • půl litru kanadských borůvek

 

Jak na to:

  1. Nejdříve si připravte čokoládový korpus, protože ten je potřeba upéct. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem i cukrem a nechte zchladnout. Poté přidejte vejce a hladkou mouku a vyšlehejte v těsto.
  2. Těsto nalejte do vymazané dortové formy o průměru asi 25 centimetrů a pečte přibližně 30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
  3. Zatímco se vám peče korpus, dejte se do přípravy krémové náplně. Vyšlehejte šlehačku do tuha a pak k ní přimíchejte mascarpone, tvaroh a pokud sladíte, tak i cukr. Já tenhle cheesecake vždy připravuju bez cukru, ne všem to tak ale chutná. 🙂 Nakonec přimíchejte omyté kanadské borůvky.
  4. Až čokoládový korpus vychladne, dejte na něj krém a máte hotovo. Teď už jen dejte cheesecake odležet do ledničky a až ztuhne, můžete se do něj pustit.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *