Celozrnné sušenky s čokoládou

Není nic lepšího k mlsání u kávy a dobré knihy než křupavé sušenky s kousky čokolády. Ty, které jsem si upekla na víkend, byly plné semínek a oříšků a taky v nich není žádný cukr, takže bych je mohla s přimhouřeným okem označit za zdravé (čokoládu počítat nebudeme, co vy na to?). Navíc mi to pak doma vonělo jako při pečení vánočního cukroví. Mrkněte na recept a upečte si je taky. 😉

Co budete potřebovat?

  • 150 gramů másla
  • 10 datlí
  • 3 lžíce vody
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • půl hrnku strouhaného kokosu
  • půl hrnku nasekaných mandlí nebo lískových či vlašských ořechů (nebo kombinace všech)
  • půl hrnku slunečnicových semínek
  • půl hrnku sezamových semínek
  • 1 lžička jedlé sody
  • dvě řady čokolády na vaření nebo hořké čokolády

 

Jak na to?

  1. Datle si dopředu namočte v horké vodě, dokud nezměknou. Poté je nakrájejte na malé kousky a spolu s trochou vody rozšlehejte v hladkou hmotu, nejlépe v mixéru na smoothie (nebo v jakémkoli silném mixéru, který dokáže datle rozmělnit).
  2. Rozpusťte máslo, přimíchejte k němu datlovou směs a postupně i ostatní ingredience, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Čokoládu nakrájejte na malé kousky a přidejte do těsta.
  4. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujte kuličky, které rozplácněte rukou do tvaru sušenek.
  5. Pečte v troubě přibližně 20 minut při 180 stupních. Pozor, ať je nepřipálíte.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *