Celozrnné rybízové muffiny

V mrazáku jsem objevila rybíz z babiččiny zahrádky, takže volba, co mlsat tento víkend, byla jasná. Muffiny! Tentokrát jsem je ale vyzkoušela z celozrnné špaldové mouky a bez cukru, takže zdravěji. Mrkněte na recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • půl hrnku slunečnicového oleje
  • půl hrnku celozrnné špaldové mouky
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 3 lžíce medu
  • 150 gramů zakysané smetany
  • dvě až tři hrsti rybízu (já použila kombinaci černého a červeného rybízu)
  • tři až čtyři řady kvalitní hořké čokolády

Jak na to:

  1. V míse smíchejte vejce s olejem do hladké hmoty.
  2. Postupně přimíchávejte mouku se solí a práškem do pečiva spolu s medem a zakysanou smetanou.
  3. Nakonec přidejte i rybíz a čokoládu nasekanou na malé kousky.
  4. Formu na muffiny vyložte muffinovými košíčky a naplňte je do tří čtvrtin. Dejte péct asi na 20 až 25 minut do trouby vyhřáté na 190 stupňů.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

 

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *