Banánovo-citronový chlebíček s mákem

Je tu léto a nabízí se mlsání něčeho kapku víc osvěžujícího. Já se tentokrát pustila do pečení banánovo-citronového chlebíčku s mákem, ve kterém nenajdete žádný cukr. Jen se po něm zaprášilo, je to sympaťák a navíc zdravý. 🙂 Recept najdete v článku.

Co budete potřebovat:

  • 3 vejce
  • 1 velký zralý banán
  • 15 datlí
  • 5 velkých lžic slunečnicového oleje
  • 1 velký citron nebo dva malé
  • 260 gramů špaldové mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • trochu mléka
  • 3 lžíce máku

Jak na to:

  1. Předem na pár minut máčejte datle v horké vodě, aby změkly. Poté je vyjměte z vody, nakrájejte na malé kousíčky a spolu s oloupaným a nakrájeným banánem je rozmixujte do hladké hmoty. Pokud to jde ztuha, přijdejte trochu vody.
  2. K této sladké hmotě, která vám chlebíček osladí místo cukru, přimíchejte tři vejce, přidejte slunečnicový olej a důkladně rozšlehejte.
  3. Omyjte citron, vymačkejte z něj šťávu a kůru nastrouhejte. Oboje přimíchejte k tekuté směsi.
  4. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a mák a tuto sypkou směs postupně přimíchávejte do tekuté směsi, dokud se obě nespojí v těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, pomozte si mlékem, kterým si těsto naředíte.
  5. Formu na chléb nebo hluboký srnčí hřbět vymažte a vysypejte kokosem či moučkou a vlijte těsto.
  6. Dejte péct asi na 50 až 55 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
  7. Chlebíček je výborný buďto samotný nebo s medem, nutelou či čerstvým máslem.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *