Banánové muffiny s bílou a hořkou čokoládou

Banánové muffiny vám provoní celou kuchyň, potěší chuťové pohárky a jen se po nich zapráší. A když do nich ještě přidáte kousky čokolády, pak už vůbec není nad čím váhat. Ke kávě ideální dobrota. V článku najdete recept.

Co budete potřebovat?

  • 2 vejce
  • 85 gramů rozpuštěného másla
  • 150 až 200 ml mléka
  • 2 banány
  • 100 gramů cukru krystal
  • 200 gramů hladké mouky
  • 50 gramů špaldové mouky
  • špetka soli
  • půlka prášku do pečiva
  • 50 gramů bílé čokolády
  • 50 gramů hořké čokolády

 

Jak na to?

  1. Dopředu si rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. Nepřidávejte do těsta teplé máslo nebo se vám srazí.
  2. V jedné míse smíchejte vejce, zchladlé máslo a mléko. Rozmačkejte banány, přidejte je k tekuté směsi a rozmixujte v hladkou směs.
  3. Smíchejte cukr, mouku, sůl, prášek do pečiva a čokoládu na krájenou na kousíčky a tuto sypkou směs postupně přimíchejte k té tekuté.
  4. Do teflonové nebo silikonové formy na muffiny vložte košíčky a naplňte je ze tří čtvrtin těstem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi po dobu dvaceti až dvaceti pěti minut.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta

Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *